En dan heb je Corona in huis ….(1)

“Ik ben gebeld….de test is positief”

Zo stapt mijn zoon de praktijk binnen waar ik het een en ander aan het doen ben.

Poehhh, dat komt even binnen….Best apart want ik had deze uitslag verwacht..

Wat het even zo laat knallen, is de lange quarantainetijd…daar had ik me in vergist. Van buitenaf wordt je agenda leeg gemaaid en dit heeft allerlei consequenties. En die komen allemaal langs in mijn hoofd…: “Oh dan kan Ruben (onze jongste) voorlopig niet naar school, ik moet mijn cliënten af gaan zeggen, tjonge dan zitten we wel heel lang op elkaars lip, eehh…boodschappen kan ik wel online bestellen, ik moet mijn familie inlichten ”, enz, enz.

Ik voel me lamgeslagen en ook verdrietig en ken mezelf even niet meer terug. Als ik later met mijn dochter uit Amsterdam app, die óók in quarantaine moet, want ja, nét thuis geweest, vertelt ze dat zij ook zo’n drukte in haar hoofd heeft. En dat ze uitvluchten gaat verzinnen om toch maar te kunnen werken aan het einde van de week. Heel herkenbaar en we vinden het beiden best gek…Maar dan bedenk ik me dat ontkenning en onderhandelen de eerste fasen zijn van een rouwproces (lees: rouw als verlies) en snappen we het ineens veel beter.

Ondertussen stromen de appjes binnen en ik merk dat mijn hoofd voller en voller wordt. Er is ook zoveel om over na te denken, gewoon praktisch gezien al.

Op een gegeven moment ga ik maar gewoon zitten en alles laten gebeuren in me. Er komt een vraag in me op: wil God iets zeggen met deze periode en wat? Hoe kan ik me deze tijd nuttig maken?

Ik besluit om hier maar eens aandacht aan te gaan geven de komende dagen, maar mijn hersenen zijn er al mee aan de slag gegaan en ineens borrelt het idee van deze blog op. Niet dat dit nu persé hét antwoord is, misschien is er wel geen antwoord, maar het idee spreekt me wel aan.

Maar eerst maar eens in de rust zien te komen en in contact met God….

Lessen die ik vandaag trek:

  •  Het is goed om de tijd te nemen om tot me door te laten dringen wat er gebeurt
  • Morgen zien we verder…niet alles hoeft vandaag
  •   Ik heb het daarbij nodig om me terug te trekken

#quarantaine #quarantaineblog