En dan heb je Corona in huis….(6 & 7)

Ruben ziet tegen het weekend op; hij heeft geen school, hij kan niet naar zijn werk, niet naar vrienden …Tja, ik kan het me indenken dat dit nu niet het topweekend voor een puber is.

Wíj gaan een uitstapje maken, niet dat het nu zo feestelijk is, want we gaan ons laten testen, maar het voelt ergens wel als een uitje om het erf af te rijden. We hebben hele lichte klachten, normaal zou je er niet eens aandacht aan besteden, maar nu is het de moeite waard om er iets mee te doen, denken we. Wat is het toch lastig in deze tijd om te bedenken wat klachten zijn en als je daar uit bent, wat je ermee moet.

Op de testlocatie aangekomen, loopt het als een trein. Ondanks dat we te vroeg zijn en alles op de minuut gepland is, kunnen we direct doorrijden. Ik mag eerst en krijg een wattenstaafje in mijn beide neusgaten (eerste neusgat is blijkbaar niet geschikt), aarrchh, en keel. Hugo heeft meer moeite met de keelstaaf, maar het leed is snel geleden.

We brengen de dag door met klusjes doen en het voelt niet eens heel anders dan een normale zaterdag.

Jelle pakt het gewone leven weer op, ook al doet hij nog rustig aan met contacten. Ook onze dochter mag vandaag de quarantaine achter zich laten, nog drie personen te gaan…Tot nog toe lijkt het reproductiegetal op nul te staan in huize Snoek.

Op zondag spreken we af er zoveel mogelijk een schermloze dag van te maken, we hebben het een beetje gehad met dat gehang achter schermen, wat vanzelf meer lijkt te gebeuren in deze dagen.

Tussen de kerkdiensten die we digitaal volgen, halen we Monopoly uit de kast en worden beiden genadeloos verslagen door Ruben. Hugo die toch een echte financiële man is en bijna altijd een spel wint, moet zelfs als eerste het veld ruimen.

Ergens in de middag worden we gebeld door de GGD, we allebei negatief getest. Het blijft een beetje vaag hoe lang we nog in quarantaine moeten blijven, de verpleegkundige denkt nog 7 dagen. Denkt…??

s ’Avonds gaan we naar bed met een goed gevoel; we hebben geen Corona én Ruben heeft ons bedankt voor de gezelligheid. We pakken Monopoly maar vaker uit de kast denk ik 😉

Les van de dag:

“Ouderwets” een spel spelen is goed voor de verbinding, overbekende waarheid maar toch…